Verhuurd huis verkopen

Je verhuurd huis snel verkopen? Dit is niet zo makkelijk als de verkoop van een leeg huis. Bij verkoop van een verhuurde woning gaan de rechten en plichten van de verhuurder namelijk over op de nieuwe eigenaar. Dit betekent dus dat de huurovereenkomst tussen de huurder en verhuurder wordt voortgezet bij de nieuwe eigenaar. Verkoop van een verhuurde woning schendt geen overeenkomsten met de huurder: koop breekt geen huur. De reden van deze wettelijke regeling is bescherming van de huurder in geval van overname van het pand. Ook de verkoop van verhuurde combinaties van winkels of horeca met een woning is voor ons geen bezwaar.

Wij bieden eigenaren van verhuurd vastgoed zekerheid en flexibiliteit. Wij kopen je huis met de huurder erin zonder dat je makelaars- en notariskosten hoeft te betalen. Wij worden de nieuwe verhuurder van het pand en jij ontvangt snel je geld tegen de beste voorwaarden. Ons doel is om jou een oplossing te bieden voor je vraagstuk. We streven er altijd naar om voor alle betrokken partijen een win-win situatie te creëren. Niet alleen voor jou als verkoper maar ook voor de huurders, de buurt en de gemeente.

Waarom je verhuurde huis verkopen?

Ongeacht de reden waarom je je verhuurde huis snel verkocht wil hebben, Woning Direct Verkoop biedt graag de oplossing.

Veel mensen zijn niet op de hoogte van de mogelijkheid tot directe snelle verkoop, zeker bij een verhuurde woning, terwijl dit in verschillende situaties toch de beste oplossing is. Als je te maken hebt met een van de onderstaande situaties, dan begrijpen we je heel goed en bieden je graag een oplossing.

Lage huuropbrengst

Huurders worden goed beschermd door de huurwet. Afgezien van jaarlijkse indexatie kun je de huur niet verhogen. Verkoop van de woning is dan een aantrekkelijke cash-out optie.

Hoge (verplichte) onderhoudskosten

Steeds meer lokale overheden stellen eisen aan de duurzaamheid van huurwoningen. Zo kan de gemeente eigenaren verplichten hun beleggingspand te verbouwen om een groener energielabel te behalen. Denk hierbij aan dakisolatie, dubbel glas met nieuwe kozijnen of zelfs een warmtepomp om “van het gas af” te gaan. Ook de kosten van verplichte asbestverwijdering kunnen hoog oplopen en voor sommige eigenaren is het dan verstandiger om de woning te verkopen.

Probleemhuurders

Helaas is niet iedere huurder ter goeder trouw. Soms heb je te maken met huurders die de woning vervuilen of verwaarlozen, onderverhuren of zelfs illegale activiteiten ontplooien. Zelfs dan is het nog steeds niet gemakkelijk om ze eruit te krijgen. Het gaat vaak van kwaad tot erger en kan uiteindelijk problemen opleveren voor jou als verhuurder. Voordat het zover komt, is het soms beter het huis van de hand te doen en een ander de problemen te laten oplossen.

Beheer- of betalingsproblemen

Beheer en onderhoud van je verhuurde huis kost soms meer tijd en stress dan het waard is. Zeker als je te maken hebt met wanbetalers of huurders die naar de huurcommissie stappen. Sommige verhuurders worden gedwongen om huur terug te betalen met terugwerkende kracht of een voorstel tot huurverlaging te accepteren. In zo’n geval is de lol er vaak wel af. Verkoop van de woning komt je gemoedsrust en je nachtrust dan ten goede.

Zodra je knoop hebt doorgehakt en je verhuurde huis aan ons hebt aangeboden, adviseren we je de huurder hiervan direct op de hoogte te stellen. Een goede communicatie tussen jou en de huurder is van belang om de overdracht optimaal te laten verlopen.

100% zekerheid van verkoop

Snel en betrouwbaar

Geen (makelaars) kosten

Je wordt volledig ontzorgd

Flexibel, overdracht in overleg

Vraag een bod aan

  Over Directe Inkoop

  Wil je snel je huis verkopen, direct zekerheid en geen dubbele hypotheeklasten? Directeinkoop.nl is een betrouwbare en professionele opkoper van woningen, huizen en appartementen in heel Zuid-Holland en ver daarbuiten. Wij kopen je woning zonder makelaar en zonder bedenktijd of ontbindende voorwaarden, tegen de beste voorwaarden.

  TreasureHousing

  Contact

  010 737 0313
  Stuur een mail
  Westersingel 73
  3015 LB Rotterdam

  ©2022 – Directe Inkoop

  ×